Educatie

Voor een succesvolle schoolloopbaan biedt de Tondel het leren-leren aan door middel van natuureducatie, waarbij competenties zoals samenwerken, verantwoordelijkheid nemen en doorzetten worden versterkt.  Het leren en de werkhouding worden op deze manier positief beïnvloed. De motivatie en het zelfvertrouwen worden vergroot. Wanneer namelijk al onze zintuigen worden geprikkeld, wordt de ervaring en het aangeleerde aantoonbaar en concreet. En wanneer kennis samenhangt met onze eigen ervaringen, het liefst gedeeld met anderen, krijgt het meer waarde en blijft het makkelijker om te onthouden.

De Tondel biedt begeleiding en educatie vanuit ervaringsleren. De meest ideale situatie hiervoor is een omgeving buiten de voorspelbare leeromgeving, met een fysieke uitdaging. De oordeel-loze omgeving is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat we ons veilig genoeg voelen om onszelf te laten zien. Bij activiteiten in het ervaringsleren komen allerlei diverse competenties aan bod.
Door bewustwording van wat je denkt en voelt, maakt dat je zicht heb op keuzes die je kan maken en op die manier ook zelf je leven kan beïnvloeden.

WIlt u meer weten over onze onderwijsprogramma’s? Ga naar de ‘contact’ pagina en vul het contactformulier in. Bellen of mailen kan uiteraard ook.