Workshops

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Workshops

Workshops

Workshops

Workshops

Vuurmaken – Basis

Leer vuur maken op verschillende manieren en onder diverse omstandigheden .Vuur geeft warmte, je kan je voedsel er op bereiden en het creëert veiligheid en comfort. Het is dus belangrijk dat je onder diverse omstandigheden vuur kan maken. Samen gaan we ontdekken op welke manieren je vuur kunt maken met wat de natuur geeft, veilig en verantwoord. Er wordt onder meer gebruik gemaakt van een firesteel en een vuurslag. Voor koffie en thee wordt gezorgd.

Cursusinhoud
• uitleg diverse tondel
• vuurmethode firesteel
• vuurmethode vuurslag
• vuur set-up
• leave-no-trace

Carving

Lekker in de buitenlucht bezig zijn bij een kampvuur. Van een mooi stuk hout vorm je met diverse gereedschappen en technieken je eigen lepel of spatel. Voor koffie en thee wordt gezorgd.

Cursusinhoud

  • selecteren van hout
  • basistechnieken houtbewerken
  • snijtechnieken
  • veilig gebruik van zaag, bijl en mes

Ouder&Kind Dag ( OK Dag)

Onze Ouder&Kind Dag is een waardevolle ervaring voor zowel u als ouder/verzorger als voor uw kind. De hele dag samen doorbrengen, samen een avontuur aangaan, samen leren…samen een ervaring delen. Tijdens deze OK dag bouwen we aan ons eigen kamp. Daarbij zijn we samen verantwoordelijk voor her reilen en zeilen binnen dit kamp; er moet hout verzameld worden voor het vuur, er moet eten gezocht en gemaakt worden en er moet onderdak komen. Daarnaast is er tijdens deze dag ruimte om verschillende workshops te volgen. Bijvoorbeeld leren vuur maken, veilig leren werken met een mes of het zelf maken van een spatel. In overleg met u is er veel mogelijk.

Hebt u al een groep bij elkaar om dit avontuur aan te gaan of wilt u graag wat meer informatie? Ga dan naar onze ‘contact’ pagina en vul het contactformulier in. Bellen of mailen kan uiteraard ook.

Friluftsliv äventyr  NL

‘Friluftsliv’ is een Scandinavische uitspraak. De letterlijke vertaling is ‘vrije lucht leven’ en voor de Scandinaviërs is het een levensfilosofie.
Van oudsher trekt dit volk er in hun vrije tijd er op uit. De bossen in, de meren over. Niet om hele bijzondere beklimmingen te doen of moeilijke trails te lopen, maar om simpelweg in de natuur te zijn. Terug naar de basis, alleen jij en de natuur.
In een wereld waarin alles snel gaat en snel moet, waarin de nieuwste snufjes op outdoorgebied te koop zijn om het je zo makkelijk mogelijk te maken, gaat het begrip ‘Friluvtsliv’ precies over het tegenovergestelde. Simpel, met weinig middelen en met wat de natuur te geven heeft ga je op pad. Om rust te zoeken, jezelf uit te dagen en nieuwe dingen over jezelf te ontdekken.

Vanuit deze visie heeft De Tondel dit Friluvtsliv äventyr opgezet. De Tondel wil zijn deelnemers echt iets laten ervaren. Niet alleen maar achter iemand aanlopen, maar juist zelf aan de slag. Kijken, luisteren, proeven…ervaren. Na deze tocht zul je nooit meer hetzelfde door een bos lopen!

Wilt u meer weten over dit äventyr en de verschillende mogelijkheden? Ga naar onze ‘contact’ pagina en vul het contactformulier in. Bellen en mailen kan uiteraard ook.